Tinustuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  UitlaatUitlaat
  KoelingBak + Overdrive
  AandrijvingAandrijving
  AandrijvingStuurinrichting
  OphangingOphanging
  Velgen en remmenWiel en rem
  gereedschapGereedschap
  OverigOverige


  Informatie
  Contact
Like Tinustuning op Facebook


Tinustuning

    Copyright Tinustuning 2018.


Elektrische componenten

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.


123-ignition (inclusief 123/Tune)
Prijs: vanaf 299,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting De '123-ignition' is de ultieme electronische ontsteking: geheel computergestuurd en geen contactpuntjes of andere mechanische delen. Daarnaast zijn alle Volvo vervroegingscurves voor-geprogrammeerd en naar wens te selecteren. Ook is de 123/Tune leverbaar waarbij eigen ontstekingscurves ingeprogrammeerd kunnen worden. Deze kwalitatief zeer hoogwaardige ontsteking biedt vele voordelen. Beschikbaar voor alle B16, B18, B20, B30 en B21, B23 motoren.

Ps. Bij auto's met een gepanserde bobinekabel is eventueel een diodesetup bij te leveren.


Bougiekabels B18/B20
Prijs: 49,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting De 'ouderwetse' kabels met een koperen kern hebben welliswaar weinig weerstand, maar de vonk is minder krachtig en duurt vooral veel korter. Daarnaast geven ze veel electromagnetische storing. Deze set voor B18 en B20 bestaat uit 4 bougiekabels en 1 bobinekabel (50cm) met een rode afwerking. Technisch erg goed en optisch erg mooi. Daarnaast zijn ook bougiekabelsets van Magnecor leverbaar (informeer naar prijzen en levertijden) en ook diverse bougiekabelsets voor de B23/230 etc.


Universele hoogvoltage bobine
Prijs: 49,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting De standaard bobines zijn na vele jaren trouwe dienst wel eens aan vervanging toe. Deze Bosch bobine heeft een hoger ontladingsvoltage dan standaard bobines en zorgt daardoor voor een krachtigere vonk tot wel 50.000 volt. De bobine is epoxy gevuld waardoor een uitstekende resistentie tegen trillingen verkregen wordt. De primaire weerstand is 3 Ohm waardoor deze bobine universeel toepasbaar is met alle typen ontstekingen, zowel electronisch als klassiek.


Sterkere startmotor
Prijs: 1,4 KW: 145,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting De oude startmotoren worden er in de loop der jaren niet beter op. Daarbij zijn ze soms eigenlijk net wat aan de lichte kant wat betreft startvermogen. Deze 1,4 KW startmotor heeft een hoogtoerige motor met een interne planetaire vertraging waardoor ondanks een lager gewicht een zwaarder startvermogen verkregen wordt, en de motor dus sneller ronddraait tijdens het starten.


Wisselstroom dynamo's B18/20/30
Prijs: 35 Amp: 215,- / 55 Amp: 225,- / 65 Amp: 265,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Bij toepassing van extra electrische randapparatuur als verlichting of verwarming kan de orginele dynamo overbelast/oververhit raken. Deze geheel nieuwe wisselstroom dynamo's zijn leverbaar in 35 ampere (standaard gebruik), 55 ampere (zwaar gebruik) of 65 ampere (extra zwaar). Met de ingebouwde spanningsregelaar behoren laadproblemen eveneens tot de verleden tijd. Ook dynamo's voor B23/230 etc leverbaar.


Derale koelventilator 12" en automatische thermoschakelaar
Prijs: 880CFM: 175,- / 1450CFM: 235,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting Kwaliteits koelventilator van Derale met zeer hoge luchtopbrengst. Naar keuze 880 CFM (31,1 x 28,6 x 6,4 cm) en van maar liefst 1450 CFM (32,5 x 32,5 x 6,8cm) Kan bevestigd worden aan zowel de voor- of achterzijde van de radiateur. Kan in plaats van maar ook samen met de orginele motorfan toegepast worden. Geeft aanzienlijk extra koelvermogen. Perefct te combineren met de instelbare thermo-schakelaar voor een perfecte instelling van de aan/uit regeling van de ventilator (94,- incl btw).


Voor bestellingen of produktgerichte, mail : info@tinustuning.nl


Website and contents Copyright Tinustuning 2017.