Tinustuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  UitlaatUitlaat
  KoelingBak + Overdrive
  AandrijvingAandrijving
  AandrijvingStuurinrichting
  OphangingOphanging
  Velgen en remmenWiel en rem
  gereedschapGereedschap
  OverigOverige


  Informatie
  Contact
Like Tinustuning op Facebook


Tinustuning

    Copyright Tinustuning 2018.


Externe motordelen

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.


Voor de B18/20/30 motoren zijn onder andere de volgende externe motordelen voorradig. Standaard en orginele motordelen zijn eveneens leverbaar, evenals diverse performance onderdelen voor de B21/23/230 motoren. Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.


Aluminium sport kleppendeksel, gepolijst of zwart
Prijs: gepolijst 170,- / zwart 'Volvo' 220,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting Met een aluminium behuizing dringt er minder geluid van de kleppen en tuimelaars naar buiten. Tevens is de olie-afdichting beter, doordat het kleppendeksel niet vervormd ter plaatse van de bevestigingsschroeven. Er is wel een andere, harde, pakking nodig (zie onder). Hierdoor ontstaan een zeer goede olieafdichting. Leverbaar als een gepolijste uitvoering, en zwarte uitvoering met opschrift 'Volvo'.


Klepdekselpakking B18/20 voor standaard deksel of alu deksel
Prijs: neoprene 17,50 / hard 14,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting - De afdichting van het kleppedeksel is niet altijd volledig. Voor de standaard kleppendeksels is een pakking van Neoprene beschikbaar. Deze geeft een betere afdichting kan bovendien vaker herbruikt worden doordat hij minder snel vervormd.
- Voor de aluminium kleppendeksels (zie boven) is een speciale harde pakking noodzakelijk. Deze pakking dicht de vlakke onderkant van deze sport-deksels af.


Klepdeksel montage kit B18/20 standaard deksel of alu deksel
Prijs: standaard 22,50 / gepolijst 10,- / zwart 7,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting klik ter vergroting - Het standaard kleppedeksel raakt soms vervormd ter plaatse van de 4 bevestigingsboutjes. Om dit tegen te gaan is een montagekit beschikbaar met plaatjes die de druk verdelen over een groter oppervlakte en zo vervorming tegen gaan.
- Voor de montage van de gepolijste aluminium kleppendeksel (zie boven) zijn 4 lange schroeven nodig. Deze montage kit bevat deze 4 schroeven met kruiskop en 4 ringetjes.
- Voor de montage van de zwarte aluminium kleppendeksel (zie boven) zijn 4 boutjes nodig. De
vier boutjes kunnen naar wens als setje geleverd worden.


Krukaskeering upgrade
Prijs: voorzijde of achterzijde 40,- / incl keerring: 50,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Upgrade van de vilten krukasafdichting naar een moderne rubberen keering. De afdichting wordt hiermee optimaal: olie blijft binnen, vuil blijft buiten. Levering van het distributiedeksel / keeringhuis aan de voorzijde geschied op basis van inruil van het oude (schoongemaakte) huis. Voor alle B18/20/30 motoren.


Poelies voor dynamo en krukas B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Onder hoogtoerige omstandigheden kan het wenselijk zijn om een kleinere (underdrive) krukaspoelie te monteren om overbelasting van dynamo en waterpomp te voorkomen. Ook kan gekozen worden om alleen een grotere (underdrive) dynamopoelie te monteren zodat de waterpomp wel op vol toeren draait. Daarnaast zijn standaard maat aluminium krukaspoelie leverbaar ter vervanging van de standaard ijzer exemplaren (die onder zware belasting kunnen bezwijken). Tevens oplasbare verstevigingplaat leverbaar ter versteviging van de standaard ijzeren poelie.


Magnetische carterplug
Prijs: B18/20/30 8,50   B21/23/230/234 7,50 (incl 21% btw)

klik ter vergroting Metaaldeeltjes vrijgekomen in de motor, blijven in de olie in suspensie en blijven circuleren, waarmee ze onnodige slijtage aanrichten. De magnetische carterplug legt een deel van de rondzwevende metaaldeeltjes vast, zodat bij het olieverversen de metaaldeeltjes verwijderd kunnen worden en de carterplug tevens een handige indicatie is van optredende slijtage in de motor. Voor alle B18/20/30 en B19/21/23/230 motoren.


Overige losse motordelen
Prijs: informeer

klik ter vergroting Tinustuning kan alle losse onderdelen leveren om uw motor te reviseren of te upgraden. Losse lagers, zuigers, drijfstangen, nokkenassen, etc. Ook complete krukaskits (eventueel met langere slag) en speciale H-profiel drijfstangen en lichte, gesmede zuigers zijn leverbaar. Custom zuigers en drijfstangen zijn eveneens leverbaar. Big bore koppakkingen in verschillende merken, diktes en uitvoeringen. Alles voor de B18/20/30 en B21/23/230/234. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.


Voor bestellingen of produktgerichte, mail : info@tinustuning.nl


Website and contents Copyright Tinustuning 2017.