TinusTuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  UitlaatUitlaat
  KoelingBak + Overdrive
  AandrijvingAandrijving
  AandrijvingStuurinrichting
  OphangingOphanging
  Velgen en remmenWiel en rem
  gereedschapGereedschap
  OverigOverige


  Informatie
  Contact
Like TinusTuning op Facebook


TinusTuning

    Copyright TinusTuning 2023.


Aandrijving

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Verlichte + gebalanceerde originele vliegwielen B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: B18/20 en B21/23/230: 275,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Een lagere roterende massa resulteert in een snel oppakkende motor, snellere acceleratie en bevordert het snel terugvallen van het toerental tijdens schakelen. Deze verlichte vliegwielen zijn gebaseerd op de orginele vliegwielen, waarbij met name aan de buitendiameter massa verwijderd wordt. De prijs is 275,- inclusief balanceren en incl 21% btw, op basis van inruil van een standaard (oud) vliegwiel. Gewicht zit rond de 6 kg.


Nieuwe lichtgewicht + gebalanceerde vliegwielen B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: B18/20/B230: 435,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Een lagere roterende massa resulteert in een snel oppakkende motor, snellere acceleratie en bevordert het snel terugvallen van het toerental tijdens schakelen. Deze geheel nieuwe vliegwielen zijn vervaardigd uit chromemolybdeen met een geintegreerde starterkrans. Hierdoor hebben deze vliegwielen een erg laag gewicht en vooral ook weinig massa aan de buitendiameter. Gewicht zit rond 4 5 kg afhankelijk van type.


Race vliegwielen B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Voor de race (en rally) zijn nieuwe chromemolybdeen vliegwielen leverbaar ten behoeve van 184mm race koppelingen (eventueel bij te leveren). Uiterst laag gewicht, maar we de stevigheid van chromemolybdeen (in tegenstelling tot het minder sterkere aluminium).


Versterkte koppelingen B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Bij grote vermogenstoenames zijn de standaard koppelingen niet meer afdoende. Er is keuze uit versterkte drukgroepen (met zwaardere veerspanning), koppelingsplaten met andere frictiemateriaal, evenals multi-plaat race koppelingen met kleine diameter. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.


Poelies voor dynamo en krukas B18/20/30/21/23/230 etc.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Onder hoogtoerige omstandigheden kan het wenselijk zijn om een kleinere (underdrive) krukaspoelie te monteren om overbelasting van dynamo en waterpomp te voorkomen. Ook kan gekozen worden om alleen een grotere (underdrive) dynamopoelie te monteren zodat de waterpomp wel op vol toeren draait. Daarnaast zijn standaard maat aluminium krukaspoelie leverbaar ter vervanging van de standaard ijzer exemplaren (die onder zware belasting kunnen bezwijken). Tevens oplasbare verstevigingplaat leverbaar ter versteviging van de standaard ijzeren poelie.


Adapterplaten voor Ford T5, Ford T9 en AW71.
Prijs: 275,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Adapterplaten voor de Ford T9 versnellingsbak achter de B18/B20 motoren. CNC gefreesd en geanodiseerd. Beschikbaar voor T9 bakken met verschillende lengte prise-assen. Ook adapterplaten leverbaar voor AW71 automaatbakken achter B18/B20.


Omgelaste koppelingshuizen voor M46/M47 achter B18/B20.
Prijs: 185,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Voor het plaatsen van een M46/M47 achter de B18/B20 motoren hebben we omgelaste koppelingshuizen. Hierbij wordt het voorste deel van een B18/B20-M41/M41 koppelingshuis aan het achterste deel van een B23/B230-M46/M47 koppelingshuis gelast. Deze twee koppelingshuizen dienen dus te worden ingeleverd. De koppelingshuizen kunnen naar keuze met aansluiting voor hydraulische of mechanische (kabel) koppeling geleverd worden.


Aandrijfas / cardanas revisie.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Wij kunnen uw aandrijfas laten reviseren, inkorten, verlengen en (heel belangrijk) balanceren. De prijs is afhankelijk van de benodigde tijd en onderdelen. Voor meer info en een prijsindicatie stuur aub even een emailtje naar info@tinustuning.nl.


Achteras / differentieel revisie.
Prijs: informeer

klik ter vergroting Het reviseren van een achteras is een zeer specialistische klus. Het vervangen van de wiellagers is iets wat u bij een garagebedrijf kunt laten doen, maar het reviseren en nauwkeurig afstellen van het differentieel is een vak apart. Wij kunnen uw achteras geheel reviseren waardoor deze weer zo goed als nieuw is. Naar wens kunnen we ook de eindoverbrenging aanpassen en/of een ander differentieel plaatsen, zoals een limited slip of locker differentieel. Er zijn diverse mogelijkheden, dus neem voor meer info aub even contact op via info@tinustuning.nl


Voor bestellingen of produktgerichte, mail : info@tinustuning.nl


Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Website and contents Copyright TinusTuning 2023.