TinusTuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  InjectieInjectie
  UitlaatUitlaat
  AandrijflijnAandrijflijn
  OphangingOphanging
  AandrijvingStuurinrichting
  Velgen en remmenWiel en rem
  OverigOverige


  Informatie
  Montage- en inloopinstructie nokkenassenNokkenas instructie
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHVMotor instructie B18/20/30
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHCMotor instructie B21/23/230
  MotorolieMotorolie
  Weber DGV & DGSWeber DGV & DGS
  Weber DCOEWeber DCOE
  UitlijningUitlijning
  algemenevoorwaardenVoorwaarden
  GarantiebepalingenGarantie


  Contact
Like TinusTuning op FacebookTinusTuning

    eur Copyright TinusTuning 2023.


Externe motordelen

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Voor de B18/20/30 motoren zijn onder andere de volgende externe motordelen voorradig. Standaard en orginele motordelen zijn eveneens leverbaar, evenals diverse performance onderdelen voor de B21/23/230 motoren. Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.


Aluminium sport kleppendeksel, gepolijst of zwart
Prijs: zwart 'Volvo' eur 220,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Met een aluminium behuizing dringt er minder geluid van de kleppen en tuimelaars naar buiten. Tevens is de olie-afdichting beter, doordat het kleppendeksel niet vervormd ter plaatse van de bevestigingsschroeven. Er is wel een andere, harde, pakking nodig (zie onder). Hierdoor ontstaan een zeer goede olieafdichting. Chique zwarte uitvoering met opschrift 'Volvo'.


Klepdekselpakking B18/20 voor standaard deksel of alu deksel
Prijs: neoprene eur 17,50 / hard eur 14,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting - De afdichting van het kleppedeksel is niet altijd volledig. Voor de standaard kleppendeksels is een pakking van Neoprene beschikbaar. Deze geeft een betere afdichting kan bovendien vaker herbruikt worden doordat hij minder snel vervormd.
- Voor de aluminium kleppendeksels (zie boven) is een speciale harde pakking noodzakelijk. Deze pakking dicht de vlakke onderkant van deze sport-deksels af.


Klepdeksel montage kit B18/20 standaard deksel of alu deksel
Prijs: standaard deksel eur 22,50 / zwart aluminium deksel eur 17,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting klik ter vergroting - Het standaard kleppedeksel raakt soms vervormd ter plaatse van de 4 bevestigingsboutjes. Om dit tegen te gaan is een montagekit beschikbaar met plaatjes die de druk verdelen over een groter oppervlakte en zo vervorming tegen gaan.
- Voor de montage van de zwarte aluminium kleppendeksel (zie boven) zijn 4 boutjes nodig. Wordt geleverd als set van 4 gepolijst RVS inbus boutjes met bolkop en bijbehorende ringetjes.


Krukaskeering upgrade
Prijs: voorzijde of achterzijde eur 40,- / incl keerring: eur 50,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Upgrade van de vilten krukasafdichting naar een moderne rubberen keering. De afdichting wordt hiermee optimaal: olie blijft binnen, vuil blijft buiten. Levering van het distributiedeksel / keeringhuis aan de voorzijde geschied op basis van inruil van het oude (schoongemaakte) huis. Voor alle B18/20/30 motoren.


Aluminium krukas poelie B18/20
Prijs: 100,-

klik ter vergroting De standaard dunwandige krukaspoelie van de B18 en B20 motoren kan na loop der jaren gaan scheuren. Hierbij scheurt de kern los van de rest van de poelie. Ter vervanging van deze poelie bieden we deze upgrade aluminium poelie. De poelie is voorzien van merktekens voor de ontsteking. De diameter is marginaal kleiner dan standaard. Voor de serieuze rally en race motoren hebben we ook poelies met een significant kleinere diameter zodat overbelasting van de dynamo en cavitatie in de waterpomp vermeden wordt. Informeer aub naar de opties hiervoor.


Verstevigingsplaat krukas poelie B18/20
Prijs: 100,-

klik ter vergroting Onder hoogtoerige omstandigheden kan het wenselijk zijn om een kleinere (underdrive) krukaspoelie te monteren om overbelasting van dynamo en waterpomp te voorkomen. Ook kan gekozen worden om alleen een grotere (underdrive) dynamopoelie te monteren zodat de waterpomp wel op vol toeren draait. Daarnaast zijn standaard maat aluminium krukaspoelie leverbaar ter vervanging van de standaard ijzer exemplaren (die onder zware belasting kunnen bezwijken). Tevens oplasbare verstevigingplaat leverbaar ter versteviging van de standaard ijzeren poelie.


Underdrive poelies voor dynamo
Prijs: informeer

klik ter vergroting Onder hoogtoerige omstandigheden kan het wenselijk zijn om een grotere (underdrive) poelie op de dynamo te monteren. Hierdoor blijft de waterpomp wel op het normale toerental meedraaien, maar wordt overbelasting van de dynamo vermeden. Informeer aub naar de opties en prijzen hiervoor.


Magnetische carterplug
Prijs: B18/20/30/21/23/230/234 eur 11,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Metaaldeeltjes vrijgekomen in de motor, blijven in de olie in suspensie en blijven circuleren, waarmee ze onnodige slijtage aanrichten. De magnetische carterplug legt een deel van de rondzwevende metaaldeeltjes vast, zodat bij het olieverversen de metaaldeeltjes verwijderd kunnen worden en de carterplug tevens een handige indicatie is van optredende slijtage in de motor. Voor alle B18/20/30 en B19/21/23/230 motoren.


Overige losse motordelen
Prijs: informeer

klik ter vergroting TinusTuning kan alle losse onderdelen leveren om uw motor te reviseren of te upgraden. Losse lagers, zuigers, drijfstangen, nokkenassen, etc. Ook complete krukaskits (eventueel met langere slag) en speciale H-profiel drijfstangen en lichte, gesmede zuigers zijn leverbaar. Custom zuigers en drijfstangen zijn eveneens leverbaar. Big bore koppakkingen in verschillende merken, diktes en uitvoeringen. Alles voor de B18/20/30 en B21/23/230/234. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.


Voor bestellingen of produktgerichte, mail : info@tinustuning.nl


Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Website and contents eur Copyright TinusTuning 2023.